menu
Word Lid
Vlaams Belang Stabroek organiseert lenteschoonmaak tegen zwerfvuil.

Persbericht: Vlaams Belang Stabroek organiseert lenteschoonmaak tegen zwerfvuil

Vlaams Belang Stabroek organiseert tijdens het weekend van 19 en 20 maart een heuse lenteschoonmaak. Concreet zullen een tiental afdelingen uit de regio “Vlaams Belang Voorkempen” de handen uit de mouwen steken om zwerfvuil te ruimen in hun gemeente.

Met deze actie wenst de partij blijvende aandacht te vestigen op de problematiek van zwerfvuil.

Dat dit nodig is blijkt ook uit de cijfers van 2020 en 2021. Op vraag van Vlaams Belang Stabroek bleek dat er in 2020 en 2021 maar liefst 171 werkopdrachten werden uitgevoerd door de gemeentelijke diensten na melding van zwerfvuil en sluikstort. Uit diezelfde cijfers bleek ook dat er in 2021 slechts 7 boetes voor sluikstort werden uitgeschreven.

De kostprijs voor het opruimen van de grotere sluikstorten begin en eind 2021 bedroegen 1153.33 euro op basis van het gewicht en werkingskosten (personeel, auto,...)

Manuel Elst, voorzitter van Vlaams Belang Stabroek:

“Iedereen die de gemeente mee wilt proper maken, krijgt nu de gelegenheid om de handen uit de mouwen te steken. Dit kan op eigen initiatief of in samenwerking met Vlaams Belang. Op eenvoudig e-mailverzoek naar stabroek.vlaamsbelang@gmail.com zal Vlaams Belang de deelnemers ondersteunen met het nodige materiaal. Deze gemotiveerde vrijwilligers ontvangen dan eveneens alle informatie over het exacte tijdstip en de locaties van de schoonmaakacties. Ik zou ook nog een tip willen geven. Maak van deze gelegenheid gebruik om er een leerrijke familie-activiteit van te maken. Op deze manier leren je kinderen of kleinkinderen proefondervindelijk waarom het belangrijk is alle afval in de vuilbak te gooien en niet op straat. “

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF