menu
Word Lid
Vlaams Belang Stabroek eist duidelijkheid over praktijktesten op de huurmarkt

Vlaams Belang Stabroek eist duidelijkheid over praktijktesten op de huurmarkt

Tijdens de gemeenteraad van 22 juni 2020 stelde fractievoorzitter Manuel Elst (Vlaams Belang Stabroek) een mondelinge vraag over de zgn. praktijktesten. Hij wilde meer bepaald polsen naar de houding van het gemeentebestuur tegenover praktijktesten op de huurmarkt in Stabroek en of het gemeentebestuur van plan is zulke testen in de toekomst in te voeren of er integendeel NIET aan mee te doen en ze te veroordelen.

De burgemeester sprak van een ‘nationaal aangestuurde vraag’ die niet aan de orde zou zijn. Hij suggereerde onze vraag naar elke Stabroekse partij apart te sturen, want, zo ging hij verder: “Ik weet wat N-VA ervan denkt, maar niet wat CD&V, Open Vld of SP.a-Groen er over denken. Wij hebben daarover hier het debat nog niet gevoerd.”

Deze vraag leeft wel degelijk lokaal, want het is in onze steden en gemeenten dat zulke testen zouden worden uitgevoerd en het is dus zeer belangrijk om hierover WEL een uitgesproken mening te hebben ten overstaan van onze inwoners! Om deze reden zal Vlaams Belang in de eerstkomende gemeenteraad van augustus een stemming vragen, zodat kopers, huisbazen, toekomstige bezorgde verhuurders wel een duidelijk standpunt zullen te horen krijgen. Ons standpunt is alvast dat een eigenaar zelf mag beslissen aan wie hij of zij wel of niet wenst te verhuren, zonder dat er sprake van discriminatie is.

Vermits het gemeentebestuur ons polderdorp in ijltempo wil verstedelijken door de massale bouw van (peperdure) appartementsblokken waarin kopers niet alleen willen wonen, maar mogelijks ook willen verhuren, vindt Vlaams Belang het WEL nuttig dat de burgers worden ingelicht VOORALEER ze hun mogelijke aankoop doen.

Over de praktijktesten: Vlaams Belang vindt praktijktesten een slechte methode. Aan een systeem waarbij gemeentepersoneel gevraagd wordt om onder valse voorwendselen contact op te nemen met inwoners, mag onze gemeente niet meewerken. Het is niet de taak van het gemeentepersoneel om de Stabroekenaar te bedriegen!

Schoten geeft het goede voorbeeld.

De gemeente Schoten kant zich alvast tegen praktijktesten. De gemeente Schoten heeft zich op de gemeenteraad van 23 juni 2020 op vraag van onze partij uitgesproken over en tegen de praktijktesten om discriminatie op de woon- en arbeidsmarkt op te sporen. De meerderheidspartijen N-VA en Open Vld werden daarbij gesteund door CD&V en Vlaams Belang. “De overheid hoort niet te liegen,” zo antwoordde Schotens burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF