menu
Word Lid
Vlaams Belang lanceert petitie "Stop de verstedelijking van Stabroek"

Vlaams Belang start petitie: Stop de verstedelijking van Stabroek!


Vlaams Belang Stabroek kant zich tegen megalomaan bouwproject Polderpark

Vlaams Belang Stabroek is van oordeel dat de gemeente te hard aan het verstedelijken is. De ontwikkeling van een zoveelste nieuw groots bouwproject, in dit geval Polderpark, zal de mobiliteitsproblematiek in de gemeente alleen maar erger maken, aldus de partij.

Manuel Elst, voorzitter van Vlaams Belang Stabroek: “Project Polderpark wordt visueel naar de buitenwereld toe verkocht als een park voor dagrecreatie met boomgaard en stille weg voor fietsers en voetgangers, daar zijn we uiteraard niet tegen. Maar het neemt niet weg dat het natuurlijk een groots bouwproject is van maar liefst 191 appartementen. Onze gemeente is de afgelopen decennia aan een hoog tempo eerder stad aan het worden i.p.v. poldergemeente aan het blijven. Bouwprojecten van deze omvang hebben een nefaste invloed op de mobiliteitsdrukte in heel onze gemeente. Het is tijd dat we de megalomanie van de grote bouwpromotoren een halt toeroepen want onze mobiliteit lijdt hier nu eenmaal enorm onder.”

Vlaams Belang Stabroek refereert hiervoor ook naar de onafhankelijke cijfers en analyse van de provincie Antwerpen. Manuel Elst: “Het blijkt uit de cijfers dat er geen enkel rationeel argument voor te vinden is om aan dit tempo te blijven bijbouwen in Stabroek. De deputatie van de Provincie Antwerpen bekeek namelijk de officiële statistieken voor de planperiode en stelde vast dat er tussen 2007 en 2021, 1086 woningen zijn bijgekomen in Stabroek. Hierbij acht de deputatie dat aan de woningbehoefte is voldaan. In de gerefereerde planperiode 2007-2022 zijn er zelfs meer dan 350 woningen méér ontwikkeld dan initieel vooropgesteld (1086 i.p.v. 736 woonbehoefte). Stabroek is de facto de laatste jaren dus meer vol gebouwd dan nodig is, en dan wil men er nog in 1 klap eens 191 appartementen bijdoen?”

Vlaams Belang voerde symbolisch dan ook actie aan het projectgebied op zaterdag 22 april en lanceert ook een petitie onder de noemer ‘Stop de verstedelijking van Stabroek’. De partij vraagt aan de Stabroekenaar om deze petitie massaal te onderschrijven. Gesterkt met het aantal ondertekenaars wil Vlaams Belang Stabroek dan het gemeentebestuur interpelleren over het project op de gemeenteraad nadat de termijn van openbaar onderzoek is afgerond.

Eerder was Vlaams Belang Stabroek ook al gekant tegen het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Manuel Elst stelde toen al tegen de N-VA-burgemeester dat er veel meer aandacht moet gaan naar de negatieve gevolgen op de verkeersdrukte i.p.v. het ongebreideld toelaten van nieuwe appartementprojecten.

Open de QR-code of open de link en teken de petitie “Stop de verstedelijking van Stabroek”.

Petitie:

Of https://vlaams-belang.surveytalent.com/survey/petitie-stop-de-verstedelijking-van-stabroek

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF